Erbicid total contra buruienilor din culturile si gradina dvs. (1L) RoundupComanda acest produs in 3 secunde !

Doar introduceti numarul dvs. de telefon in campul de mai jos, noi va vom contacta imediat
iar produsul va ajunge la dvs. in 24 ore !

43,20 RON cu TVA

Erbicid total contra buruienilor din culturile si gradina dvs. (1L) Roundup

 

Denumire produs: Roundup

Producator: Monsanto
Aplicabilitate: canale, terenuri, virane, drumuri, cai ferate, miristi, culturi agricole, etc.
Substanta activa: Glifosat 360g
Clasificare: Xi-iritant; N-periculos pentru mediu
Buruieni combatute: monocotiledonate, dicotiledonate anuale si perene, costrei, pir, stuf.

Roundup este un erbicid total, neselectiv, universal, cu posibile utilizari la toate culturile agricole. Erbicidul are o actiune sistemica, absorbit prin frunze este translocat in intreaga planta, inclusiv in partile subterane (radacini, rizomi, etc) distrugand-o complet. Combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene, inclusiv costreiul din rizomi. Nu exista buruieni rezistente la Roundup, ci doar specii cu sensibilitati diferite. In functie de specii si conditiile climatice sunt necesare 4-14 zile ca buruienile sa fie distruse complet. Simptomele care apar la buruieni dupa aplicarea ebicidului sunt: ofilirea, ingalbenirea, brunificarea si moartea completa. Nu aplicati Roundup cand buruienile sunt afectate de conditii de stres (dupa inghet, seceta, etc). Nu aplicati Roundup daca sunt conditii de ploaie in urmatoarele 6 ore.

Timp de pauza:

In contact cu solul, erbicidul este biodegradabil. Roundup nu are activitate in sol, orice cultura poate urma practic imediat dupa aplicare. La tratarea terenului inainte de semanat/plantat, se recomanda ca aceste lucrari sa se efectueze dupa un interval de 3-5 zile. La aplicarea inainte de recoltare, timpul de pauza este de minim 7-14 zile de la utilizare.

Mod de utilizare:

Inainte de semanat: arat de toamna; in primavara o nivelare foarte devreme; lasati pirul, etc. sa creasca 5-10 cm; erbicidati cu 1-2l Roundup in 100-150l apa/ha; dupa 3-5 zile se poate semana, planta. Inainte de recoltat: atunci cand culturile de cereale sunt imburuienate puternic la momentul recoltarii, pentru a facilita recoltarea, erbicidati cu Roundup 3-4l/ha in 100-150 l apa cu 10-14 zile inainte de recoltare, cand umiditatea boabelor este sub 30 %. Pe miristi: dupa recoltare, eliberati terenul de paie; asteptati recresterea buruienilor (15-30 cm, in functie de specie), erbicidati cu 3-4l/ha Roundup in 100-150l apa pentru Pir (Agropyron) si Costrei (Sorghum). Pentru Stuf (Phragmites) utilizati 5-6l/ha. Lasati terenul nearat 3 saptamani pentru pir si costrei si 5 saptamani pentru stuf. In vii si livezi: primavara cand buruienile au in jur de 10-20 cm, erbicidati cu 3-4 l Roundup/ha in 100-150 l apa. Doza poate fi fragmentata in 3-4 aplicatii cu 1l/ha + surfactant la interval de 20-30 zile, tehnologie recomandata in special pe terenurile in panta pentru combaterea eroziunii. Atentie! Evitati contactul erbicidului cu partile verzi ale vitei de vie si pomilor. Pe canale, terenuri, virane, drumuri, cai ferate, aplicati Roundup in doza de 4-6l/ha, in functie de speciile combatute, cand acestea au o masa foliara suficient de dezvoltata. Doza de apa la ha este de 100-150l.